Από 11/01/2022 λειτουργεί νέος ιστότοπος της ΓΓΕΚ στη διεύθυνση: gsri.gov.gr
Μενού Επιλογών

Ευστάθιος Καλύβας

Θέση:
Τακτικό μέλος
Ιδιότητα:
Kαθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Παν/μίου
Εικόνα μέλους ΕΣΕΤ Καλύβας Ευστάθιος

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Στάθης N. Καλύβας είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale, όπου κατέχει την έδρα Arnold Wolfers. Διευθύνει το Πρόγραμμα για την Μελέτη της Τάξης, των Συγκρούσεων και της Βίας καθώς και το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Yale.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ το 1986 και έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Σικάγου το 1993. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως επίκουρος καθηγητής στο Ohio State University (1993-94) και συνέχισε στο New York University (1994-2000) και ακολούθως στο University of Chicago ως αναπληρωτής καθηγητής (2000-03). Εξελέγη καθηγητής στο Yale το 2003. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής ή ερευνητής στο Northwestern University, το Columbia University, το Universidade de São Paulo, το University of Witten/Herdecke, το Ινστιτούτο Juan March Institute, το Max Planck Institute και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Είναι μέλος επιστημονικών συμβουλίων σε ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ερευνητικό του αντικείμενο είναι οι δυναμικές των εμφυλίων πολέμων. Έχει δημοσιεύσει πλειάδα ερευνητικών άρθρων και είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: The Logic of Violence in Civil War (Cambridge University Press, 2006) και The Rise of Christian Democracy in Europe (Cornell University Press, 1996). Η έρευνα του έχει επανειλημμένα τιμηθεί με βραβεία όπως το Woodrow Wilson Award for best book on government, politics, or international affairs, το Luebbert Award for best book in comparative politics, το European Academy of Sociology Book Award, το Luebbert Award for the best article in comparative politics (τρεις φορές), και το Greenstone Award for best book in politics and history. Η έρευνα του έχει χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Harry Frank Guggenheim, το Ίδρυμα John Simon Guggenheim, το United States Peace Institute, την ακαδημία Folke Bernadotte, το Department for International Development και το Ιδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Το 2008 εξελέγη στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών.

© 2013-2019, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας
Σχεδιασμός
& Υλοποίηση
Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας
W3C XHTML 1.1 W3C CSS W3C WCAG 2.0