Μενού Επιλογών

Ημερίδα για την παρουσίαση του έργου "FERMIS (Fire Event Remote Management Information System) - Σύστημα Απομακρυσμένης Διαχείρισης Γεγονότων Φωτιάς"

Ημερομηνία:
17/11/2015

Η ALTUS LSA (Εταιρεία Ανάπτυξης και Παροχής Καινοτόμων Υπηρεσιών Αεροναυπηγικής www.altus-lsa.com), με έδρα τα Χανιά, σε συνεργασία με το  Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (KEMEA), την εταιρεία BlueBird Aero Systems Ltd και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), διοργανώνει ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «FERMIS  [Fire Event Remote Management Information System] - Σύστημα Απομακρυσμένης Διαχείρισης Γεγονότων Φωτιάς».

Το έργο υλοποιείται από την παραπάνω κοινοπραξία με συντονιστή την ALTUS LSA στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος  «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» «Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ  2013-2015».

Ο κύριος στόχος του F.E.R.M.I.S. είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η επίδειξη μιας ολοκληρωμένης λύσης για την έγκαιρη ανίχνευση, πρόβλεψη, πρόληψη, παρακολούθηση πυρκαγιών, αξιοποιώντας  δίκτυα παρακολούθησης οχημάτων, εναέριους αισθητήρες μετρήσεων (ατμοσφαιρικών αερίων, υγρασίας , ταχύτητας ανέμου , κλπ. ), γεοαναφερόμενη οπτική ανίχνευση, υψηλής ευκρίνειας ορθοφωτοχαρτών  και επίγεια συστήματα ανάλυσης  εικόνας και επεξεργασίας δεδομένων (www.fermis-project.eu).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, με ώρα έναρξης 09:00, στο συνεδριακό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), στο παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση αλλά και συμμετοχή των φορέων στην τελική αξιοποίηση και αξιολόγηση του συστήματος. Καλεσμένοι στην ημερίδα είναι όλοι οι δημόσιοι φορείς που εμπλέκονται στην πρόληψη, αντιμετώπιση και παρακολούθηση των δασικών ή μη πυρκαγιών. Θα παραβρεθούν ως εκ τούτου εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας, των Δασικών υπηρεσιών, της Ελληνικής Αστυνομίας, Εθελοντικών οργανώσεων για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης.

Σχετικά Αρχεία

 
© 2013, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
Σχεδιασμός
& Υλοποίηση
Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας
W3C XHTML 1.1 W3C CSS W3C WCAG 2.0