Μενού Επιλογών

To Αστεροσκοπείο Σκίνακα κλείνει τα 35 του χρόνια

Ημερομηνία:
12/4/2021

Στις 12 Απριλίου του 1986, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), μαζί με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, επισήμους και πλήθος κόσμου από ολόκληρη την Κρήτη, βρέθηκαν σε μια κορυφή του Ψηλορείτη, 20 χιλιόμετρα από τον ιστορικό δήμο Ανωγείων,  για να γιορτάσουν ένα μοναδικό γεγονός:

τα εγκαίνια του Αστεροσκοπείου Σκίνακα και τη λειτουργία του πρώτου τηλεσκοπίου του, με κάτοπτρο διαμέτρου 30 εκατοστών.

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, καθώς το ακαδημαϊκό οικοσύστημα του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης γινόταν το πρώτο στην Ελλάδα που αποκτούσε ένα ερευνητικό αστεροσκοπείο στο οποίο μπορούσε να εκπαιδεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φοιτητές του. Επίσης, το νέο τηλεσκόπιο έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρατηρήσουν τον κομήτη του Χάλεϊ, ο οποίος, πιστός στο ραντεβού του με τη Γη, γινόταν ορατός και πάλι, μετά από 76 χρόνια.

Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, γιορτάζουμε την επιτυχημένη 35ετή πορεία του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα και προσβλέπουμε με ενθουσιασμό στις νέες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας!

Σχετικά Αρχεία

 
© 2013-2019, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας
Σχεδιασμός
& Υλοποίηση
Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας
W3C XHTML 1.1 W3C CSS W3C WCAG 2.0