Από 11/01/2022 λειτουργεί νέος ιστότοπος της ΓΓΕΚ στη διεύθυνση: gsri.gov.gr
Μενού Επιλογών

Δελτίο τύπου ΕΚΚΕ: Εναρξη διεξαγωγής της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ)

Ημερομηνία:
1/12/2021

Το χρονικό διάστημα από 19 Νοεμβρίου 2021 έως και τα μέσα Φεβρουαρίου 2022 θα διεξαχθεί στην Ελλάδα ο 10ος γύρος της «Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας» (European Social Survey – ESS).

Η έρευνα από το 2013 υποστηρίζεται σταθερά από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ευρωπαϊκή Ερευνητική Υποδομή (ESS-ERIC) και γίνεται με σκοπό να ακουστεί η φωνή των πολιτών της Ευρώπης σε αυτούς που αποφασίζουν για ζητήματα που αφορούν το άμεσο και απώτερο μέλλον της. Πραγματοποιείται από το 2002 ανά διετία, είναι η σημαντικότερη κοινωνική έρευνα που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και καταγράφει τις απόψεις, τις στάσεις και τους προσανατολισμούς όσων διαμένουν σε κάθε συμμετέχουσα χώρα για θέματα κοινωνικής σημασίας.

Οι προηγούμενοι γύροι της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας είχαν προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα, είχαν τροφοδοτήσει ευρύτατη συζήτηση στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ τα αποτελέσματά της έγιναν αντικείμενο ανάλυσης τόσο από τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας όσο και από τα αντίστοιχα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Πληροφορίες:

Επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας: www.europeansocialsurvey.org  Επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών: www.ekke.gr  Επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας:

https://www.elidek.gr/epistimi-kai-koinonia-amp-emvlimatikes-draseis/ereyna-pedioy-gia-ti-syllogi-dedomenon-stin-ellada-sto-plaisio-toy-10oy-kymatos-tis-eyropaikis-koinonikis-ereynas/

Σχετικά Αρχεία

 
© 2013-2019, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας
Σχεδιασμός
& Υλοποίηση
Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας
W3C XHTML 1.1 W3C CSS W3C WCAG 2.0