Από 11/01/2022 λειτουργεί νέος ιστότοπος της ΓΓΕΚ στη διεύθυνση: gsri.gov.gr
Μενού Επιλογών

Αστεροσκοπείο, Κυριακή 29/05/2016, «Ο Ήλιος, το δικό μας άστρο»

Ημερομηνία:
25/5/2016
Ονομασία Κέντρου

«Ο Ήλιος, το δικό μας άστρο»
Ομιλία και παρατήρηση.
Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 11 το πρωί.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θησείο.

είσοδος ελεύθερη.

Η «θεματική» του Μαΐου, φιλοξενεί στο τηλεσκόπιο Δωρίδη, τον Δρ. Αναστάσιο Αναστασιάδη, Διευθυντή Ερευνών στο ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Θέμα της ομιλίας του, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, είναι η φυσική του Ήλιου, του δικού μας άστρου.
Ακολουθεί ηλιακή παρατήρηση με φορητά τηλεσκόπια και ειδικό εξοπλισμό, από την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης, στον εξωτερικό χώρο του τηλεσκοπίου Δωρίδη, στην Πνύκα.
Η προσέλευση είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την παρακολούθηση της ομιλίας.
Περισσότερες πληροφορίες: 2013490160 και 210 3490036

Δρ. Αναστάσιος Αναστασιάδης
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και έλαβε το Πτυχίο Φυσικής και το Διδακτορικό του στην Αστροφυσική από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Εργάστηκε σαν επισκέπτης ερευνητής  στο Max Planck Institute  for Extraterrestrial Physics στο Garching της Γερμανίας και από το 1998 είναι ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ). Σήμερα είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του ΕΑΑ.  
Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι:
Οι Φυσικές Διεργασίες σε Αστροφυσικό και Διαστημικό Πλάσμα,  η μελέτη των Ενεργειακών Ηλιακών Γεγονότων, οι διεργασίες Σύζευξης Γής-Ηλίου, η Δυναμική της Μαγνητόσφαιρας και των Ζωνών Ακτινοβολίας, ο Διαστημικός Καιρός.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και ειδικούς τόμους με κριτές, και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 90 διεθνή συνέδρια με πάνω από 120 παρουσιάσεις. Είναι μέλος της IAU, της EAS, της EGU και της ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ.
 

 
© 2013-2019, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας
Σχεδιασμός
& Υλοποίηση
Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας
W3C XHTML 1.1 W3C CSS W3C WCAG 2.0