Μενού Επιλογών

Διεθνής Εκδήλωση Τεχνολογικών & Επιχειρηματικών Συναντήσεων στο πλαίσιο του Συνεδρίου Industrial Technologies 2014

Ημερομηνία:
17/4/2014

 

Αθήνα, 16 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου:

Διεθνής Εκδήλωση Τεχνολογικών & Επιχειρηματικών Συναντήσεων

στο πλαίσιο του Συνεδρίου Industrial Technologies 2014

 

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων που διοργάνωσε το Δίκτυο Πράξη, μέλος του Enterprise Europe Network–Hellas, την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Industrial Technologies 2014 - Smart Growth through Research and Innovation υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την υποστήριξη της Ελληνικής Προεδρίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων πραγματοποίησαν περισσότερες από 750 διµερείς συναντήσεις, προκειμένου να εντοπίσουν κοινό έδαφος για εµπορικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες, να προσεγγίσουν νέους πελάτες,  προµηθευτές, αλλά και να γνωρίσουν καινοτόµες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Συνολικά, εκπροσωπήθηκαν 36 χώρες από 75 ελληνικές και 168 ξένες επιχειρήσεις. Μεγάλη συμμετοχή είχαν η Ισπανία, η Γερµανία, η Ιταλία, ακολουθούμενες από την Κύπρο, την Τουρκία, την Πολωνία, την Αγγλία και τη Ρωσία. Το 47% των συμμετεχόντων ήταν επιχειρήσεις, ενώ το 35% και 18% ήταν ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια αντίστοιχα. Ενδεικτικά, συμμετείχαν μεταξύ άλλων: Arcelormittal, AGFA Materials, Siemens, Fraunhofer Institute for Machine Tools and Forming Technology, Thales Research and Technology, Technion Israel Institute of Technology, DICAM Università di Bologna, CRANN Trinity College Dublin, University of Bath.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η ελληνική συμμετοχή με πλήθος εκπροσώπων από ερευνητικά κέντρα (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΕΚΕΤΑ, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών), από πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Πάτρας, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, TEI Πειραιά), καθώς και από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Δεδομένης της εξαιρετικά θετικής αξιολόγησης της διοργάνωσης από τους συμμετέχοντες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να υπογραφούν αρκετές συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων.

 

 

Σχετικά Αρχεία

 
© 2013, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
Σχεδιασμός
& Υλοποίηση
Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας
W3C XHTML 1.1 W3C CSS W3C WCAG 2.0