Μενού Επιλογών

Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Πρόσβαση στη χρηματοδότηση για Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» , στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας Αθήνα 12 & 13 Ιουνίου 2014

Ημερομηνία:
6/6/2014

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2014

Δελτίο Τύπου
Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Πρόσβαση στη χρηματοδότηση για Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» ,  στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας
Αθήνα 12 & 13 Ιουνίου  2014

 

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιείται το Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Πρόσβαση στη χρηματοδότηση για Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη», στο Athenaeum InterContinental, στις 12 και 13 Ιουνίου 2014.  Το συνέδριο διοργανώνεται από το Δίκτυο Πράξη  με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ε.Ε.
Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ στην εναρκτήρια συνεδρίαση θα συμμετάσχουν η κ. Máire Geoghegan-Quinn, αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Επιστήμη και ο κ. Χρήστος Βασιλάκος,  Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του προγράμματος “Ορίζοντας 2020” που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για την έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών των εργαλείων, των εργαλείων του προγράμματος COSME, των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, καθώς και των διαθέσιμων εργαλείων σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 300 σύνεδροι, εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού συστήματος και διακεκριμένα ονόματα της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης,  ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Philippe de Fontaine-Vive, το μέλος  της Ευρωπαϊκής Κοινότητας κ. Emmanuel Maurel, η Γαλλίδα Υπουργός Συνεργασίας & Ανάπτυξης κα Edwige Avice, η Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Βιομηχανικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Ισπανίας κα Elisa Robles, καθώς και η Διευθύντρια του τμήματος Ανάπτυξης της Οικονομίας & του Ιδιωτικού Τομέα της Παγκόσμιας Τράπεζας κα Paloma Anos Casero.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αναμένεται η υπογραφή δύο πολύ σημαντικών συμφωνιών οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την έναρξη δυο κύριων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των καινοτόμων επιχειρήσεων.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.access2riskfinance.eu
 

Σχετικά Αρχεία

Σχετική Εικόνα

 
© 2013, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
Σχεδιασμός
& Υλοποίηση
Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας
W3C XHTML 1.1 W3C CSS W3C WCAG 2.0