Από 11/01/2022 λειτουργεί νέος ιστότοπος της ΓΓΕΚ στη διεύθυνση: gsri.gov.gr
Μενού Επιλογών

Προαναγγελία ενημερωτικών εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Διαστήματος (Save the date) – Ταλίν, Εσθονία, 3 – 9 Νοεμβρίου 2017

Ημερομηνία:
7/9/2017

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Εσθονίας, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), οργανώνει εβδομάδα ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Διαστήματος. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να συγκεντρώσει τη διαστημική κοινότητα, καινοτόμους επιχειρηματίες και οπαδούς της ψηφιακής τεχνολογίας, προωθώντας τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του ταχέως μεταβαλλόμενου διαστημικού τομέα και της ψηφιακής κοινότητας.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συνέδρια, hackathon, accelerator boot camps, εορταστική τελετή απονομής βραβείων, υπουργική συνάντηση καθώς και Ημέρες Ενημέρωσης για το διάστημα στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», στις 8 και 9 Νοεμβρίου, με εκδηλώσεις που θα παρουσιάζουν τα βασικά στοιχεία του Προγράμματος Εργασίας Ορίζοντας 2018-2020 για το διάστημα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να:

  • ανακαλύψουν εφαρμογές αιχμής των διαστημικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Copernicus και Galileo
  • γνωρίσουν καταξιωμένους επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις
  • αλληλεπιδράσουν με το δίκτυο χρηστών παρατήρησης της Γης (Copernicus)  και δορυφορικής πλοήγησης (Galileo)
  • συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους ηγέτες της βιομηχανίας
  • συνδεθούν με ομοϊδεάτες και να επεκτείνουν το δίκτυό τους.

Tο πρόγραμμα Παρατήρησης Γης Copernicus, συνίσταται σε μια σειρά υπηρεσιών που συλλέγουν στοιχεία και παρέχουν πληροφορίες χρησιμοποιώντας δορυφόρους και επίγειους αισθητήρες για την παρατήρηση του περιβάλλοντος και των φυσικών φαινομένων στον πλανήτη, ενώ το Galileo είναι ένα σύστημα παγκόσμιας δορυφορικής πλοήγησης (GNSS) υπό κατασκευή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 3 – 9 Νοεμβρίου 2017 στο Ταλίν (Εσθονία). Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να προγραμματίσουν την συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφή καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, δείτε εδώ: http://www.eusw2017.eu/

Σχετικά Αρχεία

 
© 2013-2019, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας
Σχεδιασμός
& Υλοποίηση
Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας
W3C XHTML 1.1 W3C CSS W3C WCAG 2.0