Μενού Επιλογών

Μαγνητίζει το περίπτερο της ΓΓΕΤ – ΕΥΔΕ/ΕΤΑΚ στην 81η ΔΕΘ

Ημερομηνία:
13/9/2016

Το περίπτερο της ΓΓΕΤ – ΕΥΔΕ/ΕΤΑΚ στην 81η ΔΕΘ

Μαγνητίζει τα βλέμματα  των επισκεπτών  της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης το περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ/ΕΤΑΚ), όπου παρουσιάζονται τα πρωτοποριακά ερευνητικά αποτελέσματα των εποπτευόμενων ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων και καινοτόμα προϊόντα της συνεργασίας των ερευνητών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, στο Περίπτερο 15,  οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ερευνητικά αποτελέσματα, τα οποία σχετίζονται με:

* Ρομποτικά συστήματα συναρμολόγησης
* Ψηφιακή ανάλυση των συνθηκών σε εργασιακά περιβάλλοντα
* Έλεγχο της επιβάρυνσης του πληθυσμού από ακτινοβολίες
* Διαχείριση γεωδυναμικών φαινομένων, όπως το τσουνάμι
* Αμυντικές περιβαλλοντικές και βιομηχανικές εφαρμογές
* Ιατρικές διαγνωστικές εφαρμογές και γονιδιακή μοριακή ανάλυση
* Αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας
* Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία, την εργασία και την κατάρτιση
* Εξοπλισμό που αξιοποιείται σε αποστολές στο Διάστημα
* Ανάλυση και ανάδειξη συγκεκριμένων περιόδων της ιστορίας
* Ψηφιακές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και τεχνολογίες ανάδειξης πολιτιστικών θεμάτων
* Εξειδικευμένες τεχνολογίες για τη θαλάσσια έρευνα
* Βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας στις πόλεις

Τα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αν. Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη και του Γενικού Γραμματέα Ε&Τ Θωμά Μαλούτα.

Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου,ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης  Μάρδας.

Έντονο ενδιαφέρον για το περίπτερο έδειξε  η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, καθώς και  αρκετοί πρυτάνεις πανεπιστημίων και Πρόεδροι ΤΕΙ, πρόεδροι ερευνητικών κέντρων, καθηγητές, ερευνητές και πλήθος κόσμου

Ημερίδα για την Έρευνα και την Καινοτομία

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ημερίδα με θέμα: «Έρευνα και καινοτόμος επιχειρηματικότητα: Η νέα προσέγγιση και το ΕΣΠΑ 2014-2020» συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η έναρξη των εργασιών της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε με χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Θωμά Μαλούτα. Στη συνέχεια, την παρουσίαση ανέλαβαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κ. Φωτάκης και ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Α. Χαρίτσης. Ο Υπουργός  κ. Κ. Φωτάκης  δήλωσε ότι: «18 εκ. ευρώ θα διατεθούν άμεσα για τη στήριξη της Έρευνας στα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας». 

«Με την εκταμίευση των πρώτων 18 εκ ευρώ, από τα 240 εκ ευρώ που διατίθενται συνολικά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ),  προκηρύσσονται  άμεσα  υποτροφίες για υποψήφιους διδάκτορες κα ερευνητικά προγράμματα για μεταδιδάκτορες», ανακοίνωσε ο κ. Φωτάκης.

Ο Υφυπουργός κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για τις νέες προκηρύξεις ΕΣΠΑ. Η Διευθύντρια Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Πολιτικών και Δράσεων  Έρευνας  της ΓΓΕΤ  κα Α. Σπηλιώτη  μίλησε με θέμα : «Επιχειρηματική Ανακάλυψη : από τη Διαβούλευση στις Νέες Δράσεις» ενώ η Προϊσταμένη της ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ κα Ε. Πουλακάκη παρουσίασε  την Ενιαία   Δράση Κρατικών Ενισχύσεων  «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία».

Mια  «ΙΔΕΑ» και  ένα καλωσόρισμα  για τα προσφυγόπουλα στο ΝΟΗΣΙΣ

Η Έκθεση «ΙΔΕΑ- Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία» στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ " που εγκαινιάστηκε την Κυριακή 11/9/16 από τον Αν. Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη έγινε αφορμή για την θερμή υποδοχή παιδιών προσφύγων  και την ξενάγηση τους στους χώρους του εξαιρετικού μουσείου που βρίσκεται στον Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης.

 Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός ΥΠΠΕΘ κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Γ.Γ. ΥΠΠΕΘ κ. Γιάννης Παντής, ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Θωμάς Μαλούτας, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Α.Π.Θ. και άλλων φορέων της πόλης.

 

 

Σχετικά Αρχεία

 
© 2013, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
Σχεδιασμός
& Υλοποίηση
Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας
W3C XHTML 1.1 W3C CSS W3C WCAG 2.0