Μενού Επιλογών

COVID-19: καλές πρακτικές, εργαλεία και σημεία επαφής στην Ελλάδα

Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εθνικού Κόμβου Ανοικτής Πρόσβασης OpenAIRE, του Εθνικού Κόμβου RDA και του ELIXIR-Greece, σας προσκαλεί σε νέο κύκλο ενημερωτικών και εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων για την έρευνα γύρω από τη νόσο του κορωνοϊού. Οι ηλεκτρονικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμιγκ”, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ακαδημίας Αθηνών, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, και της ερευνητικής υποδομής Inspired-RIs.

Ο νέος κύκλος ηλεκτρονικών εκδηλώσεων έπεται του πρώτου σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο με σκοπό να συλλεχθούν και να προωθηθούν μαζικά στην ελληνική ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα οι προσπάθειες και η γνώση όλων στη διαχείριση της κρίσης του ιού. Αυτήν τη φορά, ο σκοπός διευρύνεται και εστιάζει επιπλέον στην ανταλλαγή γνώσης στη βάση των καλών πρακτικών Ανοικτής Επιστήμης και στην εκπαίδευση στη διαχείριση ερευνητικών δεδομένων και στην ανάπτυξη λογισμικού.

Σχετικός σύνδεσμος:
https://www.athenarc.gr/el/events/covid-19-kales-praktikes-ergaleia-kai-simeia-epafis-stin-ellada?fbclid=IwAR2yAB3b5SgICMrJyiXRj3NZV-iuOmhsYI1sJSnVPNPeJrcgErqRDlKjFwk

 
© 2013-2019, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας
Σχεδιασμός
& Υλοποίηση
Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας
W3C XHTML 1.1 W3C CSS W3C WCAG 2.0